Здравейте на всички,
Исках да споделя моя опит и да помоля за обратна връзка относно сериозен проблем, който имам с Revolut, който според мен е идеално свързан с тази тема за неправилни MCC и лицензи на Кюрасао.
Извърших транзакции с оператор на хазартни игри, който според моето проучване работи нерегулирано в Испания (основният му домейн е блокиран, въпреки че използва алтернативни домейни, които са достъпни).
Основният ми проблем е напълно противоречивата и подвеждаща информация, която Revolut ми предостави:
В приложението и от поддръжката на Revolut: Транзакциите се показваха в категории, които НЕ показваха хазарт. Например „бизнеси, които не са свързани с хазарт", „Супермаркети и храни" или „ПРОФЕСИОНАЛНИ УСЛУГИ". Това ме накара да повярвам, че не съм правил плащания за хазарт.
Когато се опитвам да оспоря плащания (с поддръжката на Revolut): Изведнъж ме информират, че „правилата на картовата схема (Visa/Mastercard) са класифицирали транзакциите като хазарт". Най-лошото е, че самата поддръжка на Revolut признава, че категоризацията, показана в системата им (тази, която виждам в приложението), „може да не отразява точно това". С други думи, те признават, че картовата схема има MCC за хазарт, но ми показват общ такъв в приложението.
Противоречие с RevPoints: Revolut има политика да не присъжда RevPoints за хазартни транзакции. Потвърдих, че НЕ съм получавал RevPoints за тези транзакции. Това доказва, че вътрешно Revolut ги е класифицирал като хазарт от самото начало, въпреки че е бил подведен, като е показано друго в приложението. Когато попитах защо точки не са добавени към покупки, които „според вас не са били хазарт в Revolut", екипът по поддръжка не успя да даде последователен отговор.
Непоследователност в блокирането: Revolut ми казаха, че блокират определени хазартни оператори поради „местни разпоредби в Испания". Те обаче не блокираха транзакциите към този оператор (което е незаконно в Испания). Когато попитах защо тези транзакции не са блокирани, ако са хазартни транзакции, екипът по поддръжката ми даде само извинения за сложността на блокировките.
Освен това открих, че съм имал подобна транзакция с друга банка (ING), която също е категоризирана общо („Покупки (други)"), което предполага по-широк проблем с начина, по който финансовите институции обработват тези категоризации.
Подадох вътрешна жалба до Revolut и очаквам нейното решение, преди, ако е необходимо, да се свържа с Банката на Испания.
Въпросът ми е: Смятате ли, че с всички тези доказателства за противоречия и измама от страна на Revolut, имам ли солидни основания да поискам възстановяване на сумата? Някой имал ли е подобен опит с Revolut и този двоен MCC, който използват за спорове?
Благодаря ви за помощта!