Отговор с
Вашият имейл, в който ме обвинявате в „опит за изнудване на средства", е напълно неоснователен, подстрекателски и неприемлив. Искането за възстановяване на суми за транзакции, които са били обработени без надлежно оповестяване и в нарушение на правилата за защита на потребителите, е законно упражняване на моите права, а не изнудване. Отхвърлям това описание по най-категоричен начин и ще включа имейла ви във всяка жалба до регулаторните органи, която подам.
За да е още веднъж ясно:
• Избрах стандартна опция за плащане с дебитна карта и никога не бях информиран, предупреден или показано потвърждение, че транзакцията ще включва закупуване или обмен на криптовалута.
• По време на процеса не се появи подкана за адрес на портфейл, стъпка за KYC или разкриване на криптовалута.
• Плащанията бяха кодирани по MCC 6051, заобикаляйки активните блокировки за хазарт на издателя на картата ми — явно нарушение на правилата на картовата мрежа, за което Kryptonim, като регистриран търговец, е отговорен.
Вашите Условия за ползване не отменят задължителното законодателство на ЕС за защита на потребителите или изискването за прозрачна обработка. Услугата не е предоставена според разумните очаквания и не е сключен валиден информиран договор.
Поради това, за последен път изисквам незабавното пълно възстановяване на сумата за всички транзакции, обработени към Kryptonim с моята(ите) карта(и) през януари и февруари 2026 г., по първоначалния ми метод на плащане, без никакви удръжки.
Предоставете писмено потвърждение за общата възстановена сума и подробности за обработката до края на работния ден в понеделник, 3 март 2026 г.
Ако не получа това потвърждение до крайния срок, незабавно ще продължа с:
• Сторниране(я) на плащане чрез издателя на картата ми, позовавайки се на невярно представяне от търговеца и несъответстваща обработка
• Официални жалби до Полския орган за финансов надзор (KNF), UOKiK и Службата за защита на личните данни (UODO) относно нередностите в транзакциите и обработката на моите лични данни от ваша страна
• Доклад до Европейския потребителски център за трансгранични нелоялни практики
Вашата заплаха да „разгледате въпроса вътрешно" и да сътрудничите с властите ще бъде препратена до същите регулаторни органи заедно с цялата тази верига за кореспонденция.
Това е последната ви възможност да разрешите въпроса по взаимно съгласие. Очаквам вашето бързо потвърждение днес.