Коледният подарък, който несъмнено ме направи най-щастлив, беше, когато доведеният ми син реши да прекара целия ден с мен. Достатъчно е да се каже, че майка му не беше от най-добрия характер. Биологичният му баща беше по-лош. Отношенията между Минди и аз се влошиха след първата година, но аз го държах на Нейт. Защо? Почувствах, че детето е твърде надарено атлетично и интелектуално, за да стане поредният пример за пропилени способности. 110% съм сериозен, когато казвам, че трябваше да играя майка и баща за 8-те години брак с майка му. Всяка избрана бейзболна дейност. Всяка родителска среща. Всяко каране тук-там. Всяка вечер му помагаше с училищната работа. Измъква се от работа рано, за да се упражнява в игрите. За да го заведе на училище и социални събития. Всичко това в допълнение към това, че имах работа по продажбите, където работех над 60 часа на седмица.
Майка му и аз в крайна сметка се разведохме, но с Нейт все още поддържаме връзка почти всеки ден. Той играе бейзбол в колежа и в момента е в списъка на деканите в колежа. Завършва през май със специалност наказателно правосъдие, с непълнолетна специалност социология. Не можех да бъда по-горд.
Само фактът, че той реши да прекара Коледа изключително с мен, ме накара да осъзная, че той наистина оценява всичко, което направих за него, докато расте. Всички жертви. През цялото време. Всички пари. Всички усилия. Не ми трябваше подарък. Неговото разбиране за динамиката в израстването на домакинството беше най-добрият подарък, който можех да получа. Очаквам страхотни отношения с него за много години напред.
The Christmas present that undoubtedly made me the happiest was when my stepson decided to spend the entire day with me. Suffice to say that his mother was not of the best character. His biological father was worse. The relationship between Mindy & I deteriorated after year one, but I stuck it out for Nate. Why? I felt that the kid was too gifted athletically and intellectually to become another example of wasted ability. I am 110% serious when I say that I had to play mother and father for the 8 years of marriage to his mom. Every select baseball activity. Every parent-teacher meeting. Every ride here and there. Every night helping him with schoolwork. Sneaking out of work early to make his practices in games. To get him to school & social events. All of this on top of having a sales job where I worked 60+ hours per week.
His mother and I eventually got divorced, but Nate and I are still in touch almost every day. He plays college baseball and is on the Dean's List in college right now. He graduates in May with a degree in criminal justice, with a minor in sociology. I couldn't be prouder.
Just the fact that he decided to spend Christmas exclusively with me, made me realize that he really did appreciate everything I did for him growing up. All the sacrifices. All the time. All the money. All the effort. I didn't need a gift. His understanding of the dynamic in the household growing up was the best gift I could have received. I look forward to a great relationship with him for many years to come.
Автоматичен превод: