Така че, проведох много спорове (мисля, че бяха общо около 35-40, с 5/6 различни търговци) и всички те бяха успешни, така че не, не е подозрително, стига обяснението да е едно и също за всеки, за да се запази последователността на повествованието.
Да, споменах хазарта и мисля, че е важно да бъдем честни за това, а също и да не лъжем, че не сме оторизирали транзакциите. Ако лъжем, това не е много правдоподобно предвид броя на транзакциите, които се извършват, и може да бъде маркирано за измама и т.н.
Имах няколко с скорец, но честно казано бяха доста безполезни, не помръдваха. За щастие повечето бяха с Барклис.
Така че, първо проучих тук за описанията на търговците, за да видя дали мога да намеря някаква информация за контакт - имейл / уебсайт и т.н., за да имам поне някакво доказателство, че съм се опитал да се свържа с тях. След това помолих Barclays да ми дадат MCC кода за всеки от описанията на търговците - само да отбележа, че вероятно е най-добре да не споменавам Santeda, защото това е разпознаваемо, тъй като те притежават по-голямата част от тези сайтове, така че не е трета страна. За останалите търговци просто проверете MCC кода и, разбира се, ако не попада в категорията хазарт, тогава имате основание да предявите иск.
Относно това, което казах на Barclays - сумите съответстват на депозити, направени в офшорен сайт за хазарт, но транзакцията е обработена под този търговец, за който Barclays потвърдиха, че има код на категорията на търговеца - ????, а не код за хазарт. Не съм купувал съзнателно никакви стоки или услуги от тях. Изпратих множество имейли до този, за когото вярвам, че е търговецът, но няма отговор. Оспорвам несъответствието между търговеца/услугата, представени в транзакцията с картата, и действителната цел на плащането.
Нещо подобно.